Klussen

2014 kochten wij het schip in de staat zoals op deze fotos. Het stond al zo ongeveer 4 jaren op de kant.
We waren op slag verliefd, maar liefde maakte ook blind! Met onze vaders maakten we plannen om te klussen. Het teakdek moest eraf hadden we besloten, dat leek plaatselijk los te zitten dachten we, dit teak was geschroefd en we wilden voorkomen dat dat voor lekkage zou zorgen. Al snel kwamen we er achter dat er binnen best veel lekkages waren van bovenaf. Dit was te wijten aan het teakdek dachten we dus. We vulden bijna duizend schroefgaatjes met verdikt epoxy. We dachten dat daarmee het leed geleden was, maar dat was niet het geval. We zijn eerst maar eens gaan varen om het schip te leren kennen.

Nadat het teak van het dek af was merkten we dat er zachte plekken in het dek zaten waarvan we eerst dachten dat het teak los zat. We hoopten toen dat de 2 zachte plekken echt plaatselijk waren.
De lekkages binnen waren iets minder, maar het stopte niet met water dweilen uit de kastjes, er was echt meer aan de hand. Na ons tripje Engeland in de herfst van 2016 met windkracht 8 en zware zee bleek het dek helemaal zacht te zijn.

Teakdek rondom verwijderd

In 2017 was het tijd om het dek te renoveren. Inmiddels waren we er achter dat het water in het dek voornamelijk was binnengedrongen via het potdeksel waarin water bleef staan. In de 35 jaren is dat langzaam in het hout gezogen.

Beetje lamineren.. Ook de 4 ruiten met houten sponningen moesten er aan geloven. In de holte zat ooit hout.

De geplande 2 maanden werden er 8, we hebben meteen alles dat we tegenkwamen aangepakt. Overtollige onderwater doorvoeren hebben we dicht gemaakt, het onderwaterschip in een paar extra lagen Coppercoat gezet. We hebben de oude vaste 3 bladschroef vervangen voor een Kiwi Prop. Om deze pas te krijgen moest de schroefas er uit en die bleek best ingesleten te zijn, van het één kwam het ander en hebben we alle lagers en motorsteunen ook maar meteen vervangen.

Flappie! Onze nieuwe trots
Onze Choctaw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *