At Sea, Geen alcohol, vlees en internet voor 7 dagen. Dag 4

Zaterdag 14 maart
Dag 4
Sperziebonen en piepers staan er op het menu met de salade van gisteren. Er zijn nog pannenkoeken en zelfs nog pastasaus, we krijgen het niet op! Onze eetlust is een stuk minder, dat geld ook voor de alcohol, die hebben we bewust niet ingeslagen. Vlees is er ook niet. we zijn wat dat betreft echt aan het ontgiften! Een reden om te vissen is er dus niet want we hebben nog genoeg. Ik ben een beetje huiverig geworden over dat vissen. Ik hoor veel zeilers om me heen die hun lijn en aas kwijt raken, dat belandt dan wel in zee en is een gevaar voor alle zeedieren. 

Vlees eten we ook veel minder omdat we het niet lang vers kunnen houden aan boord. Helemaal geen vlees zou ik wel willen maar vind het veel te lekker, maar beperken is een begin! Sinds ons vertrek uit Nederland is het alcoholmisbruik aardig omhoog gegaan met al die borrels bij elkaar aan boord. Tijdens het zeilen geen alcoholische borrel dus.
Dan is er nog een verslaving, het internet, of beter gezegd, de sociale media. Nu we het voor een week niet hebben betrap ik mezelf er op hoeveel ik daar mee bezig ben. De hele dag loop je met je telefoon in je hand en het is alleen maar afleiding, want er zijn veel meer leuke dingen om te doen maar dat ding beperkt alles. Nu we op zee zijn en daar niet door afgeleid kunnen worden gaat er een nieuwe wereld voor me open. Er is meer ruimte in me hoofd voor andere dingen, een goed boek, haken, er is zelf ruimte om te schrijven of brainstormen over de maan sterren etc, Vaak gewoon een lekker plekje in de kuip waar je heerlijk kan mijmeren, je gedachten de vrije loop kan laten gaan wanneer je uitkijkt over die grote eindeloze zee. Sinds dat El Hierro buiten beeld is hebben we nog slechts 1 vissersboot binnen zicht gehad. We varen meer dan 200 mijlen van de afrikaanse kust af. Lekker rustig.
Het ideale zeilweer is langzaam omgevormd tot 25 knopen wind en best hoge golven. Bezaan en kluiver zijn nu beiden gereefd. Het is binnen bijna onmogelijk om iets te doen, een stukje overschrijven naar de computer is al lastig! Slapen is ook een uitdaging. Ons slingerzeiltje bij de stuurboords-slaapbank doet het gelukkig goed want die heeft me tot twee keer toe opgevangen. De zeilcondities van de eerste 3 dagen waren een kadootje en we kunnen daar nog lang van nagenieten. Nog ruim 200 mijl te gaan en dan zijn we op bestemming, ohnee. 240, want we gaan dus niet naar Sal maar naar Mindelo.

Positie: 19 42,00N / 22 17,00W om 10.30 utc op 15/3 SOG: 6 Knopen COG: 231 Graden Wind: 20 kn uit NE Baro: 1019 Weer: half bewolkt en zonnig Nog te gaan: 224 NM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *