Atlantische Oversteek dag 2, nu voor het echie!

Ahoy!

Woensdagmiddag: “We zijn nu echt los! No way back!” Na een goede bonusslaap zijn we om 8 uur van de mooringboei afgegaan, voorlopig een paar uurtjes met de motor erbij want in de luwte van dit eiland waait het helemaal niet. Er is voor woensdagnacht en donderdag erg weinig wind voorspeld. We zien de bui al hangen: geen wind met golven betekent alleen maar wapperende zeilen, een perfect recept om chagrijnig van te worden.
Echter, zodra we onder de luwte van Sant Antão weg zijn valt het allemaal gelukkig mee. 15 tot 20 knopen met behoorlijke deining, dat wel. Maar de wind maakt alles goed, we gaan weer als een speer. We varen met ideale windhoek in de goede richting. De weerdata verteld ons dat het verstandig is om eerst een paar dagen naar het westen te varen voordat we op onze bestemming afvaren, zuidelijker van ons zijn meer windstiltes en dat hopen we zo lang mogelijk uit te stellen. Het gaat erop lijken dat we meer last zullen hebben van windstiltes dan van stormen, maar zover kunnen we qua windvoorspelling niet vooruit kijken, we zijn dus op alles voorbereid. Voor de zekerheid hebben we beiden een Scopoderm pleister achter een oor geplakt. Voor ons heeft dit middel altijd goed geholpen en nu ook weer. Akko is deze eerste middag meteen de keuken in gedoken om ons eens te verwennen met een echte oud Hollandse snack: Broodjes Frikandel met Curry, Mayo en Uitjes. Lekker slecht, maar ze waren lekker! Op dit soort tochten moet je je niet inhouden wat betreft lekkernijen is ons verteld. Gelukkig smaakt op zee altijd alles een stuk lekkerder.
Het is prachtig zeilweer, de hele dag 15 tot 20 knopen en we hebben het gevoel dat de zee wat kalmer wordt. Inmiddels is het donker en hebben net aardappelen met bloemkool gegeten, altijd goed, de gehaktbal met jus moeten we er maar even zelf bij denken. De wind wordt inderdaad minder, maar blijft gelukkig toch nog ruim boven de 10 knopen aanhouden. De zee wordt vlakker en dat is erg fijn want we gaan voor ons doen nog steeds lekker snel.

Groeten van ons!

Situatie van het moment van verzenden van dit bericht: 5-11-2020, 14.00UTC Locatie: 16 39’N / 027 42’W Koers: 275 graden Snelheid: 4.5 KN Nog te gaan: 1746 Zeemijlen tot de Bolton bij Paramaribo Weer: Zonnig 60% bewolking egaal verspreid, 1011mb, 27graden Wind: 9.5Kn Watertemp: 27.8C

Eén antwoord op “Atlantische Oversteek dag 2, nu voor het echie!”

  1. Hoi,

    He he gelukkig onderweg ,
    Ik denk dat Neptunes julle even wat meer tijd gegeven heeft om de motor even na te kijken. Goede blog,
    Goede vaart.

    Paps & Mams xxx. 👍🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *