Atlantische Oversteek dag 8: Pompoensoep-weer

Ahoy!
Het waait vandaag een stuk minder, de vraag is dan: “Hijsen we het lichtweerzeil?” Het levert ongeveer 0.75 knoop snelheid extra op, maar we zijn er wel druk mee en even snel gijpen is dan voorlopig geen optie. 2 zielen, 1 gedachte. “Wat een gedoe!” we gaan nog best goed vooruit en de rust aan boord is erg welkom. De ideale dag om lekker te relaxen en te slapen en iets te koken dat anders niet gaat. Pompoensoep! We hebben 2 pompoenen mee, omdat die lang goed blijven zonder er naar om te kijken. Dat is anders dan bij de hele tros groene bananen waarvan we er 5kg mee hebben….. en die allemaal tegelijk rijp zijn. Ik doe al het snijwerk en Akko speelt graag met vuur dus die maakt het verder af. In de keuken is het altijd wat jongleren, maar vandaag lukt het me zonder veel schade. Geen rondvliegende messen en etenswaar. Dit is één van de eerste momenten dat het ons beiden niet meer uitmaakt wanneer we aankomen, we hebben Suriname reeds een berichtje gestuurd dat onze oorspronkelijk geplande datum 17 november niet gehaald gaat worden. Ontspannen en alles heel houden is nu het motto. Omdat we een wachtschema hebben, rollen de dagen in elkaar over en het besef van tijd raak je kwijt. Met het schrijven van deze dagelijkse verslagjes tellen we de dagen die voorbij zijn. Aan boord hebben we een scheepsklok die elke week met de hand wordt opgewonden, als we dat maar niet vergeten… Gelukkig kunnen we via de SSB radio korte email versturen en weerberichten ontvangen, we kijken er steeds naar uit om van het thuisfront een antwoord te ontvangen.
Akko heeft in de middag het vrachtschip de SJARD aangeroepen via de VHF, dit schip naderde ons tot 10 zeemijlen maar konden haar nog niet zien. We wisten dat ze er was omdat we een signaal opvingen via de AIS. Dit is het 3de schip dat we binnen een bereik van 40 zeemijlen zijn tegengekomen sinds ons vertrek. Cargoship SJARD voer naar het oosten, wij naar het westen dus we waren nieuwsgierig naar het weer vanwaar hij vandaan kwam. De stuurman rapporteerde met een Indiaas accent: “Hello Sir! 100 miles ago we had a bit of drizzle, wind is 4 to 5 bft from North East less rain than forecasted.” Verder was de stuurman van dienst niet zo spraakzaam na 2 van mijn pogingen om een praatje te starten klonk het: “Have a good passage!”
Erg kort maar zoiets hoort dan bij de highlights van de dag.

Situatie op het moment van verzenden van dit bericht: 11-11-2020, 13.00UTC Locatie: 11*51’N / 036*15’W Koers: 275 graden Snelheid: 5.2 KN Nog te gaan: 1175 Zeemijlen tot de Bolton bij Paramaribo Weer: Zonnig, lichtbewolkt, 1013mb, en veel te heet om je druk te maken Wind: 16Kn Watertemp: 28C

Eén antwoord op “Atlantische Oversteek dag 8: Pompoensoep-weer”

  1. We volgen jullie dagelijks en proberen ons een beetje in te leven in jullie situatie. Ik denk ook aan onze oversteek in december 1968 per ms. Diogenes, waar we , staande op de voorplecht, genoten van vliegende vissen die links en rechts wegsprongen.
    Behouden vaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *