Gran Canaria deel 2

Oude stad in Gran Canaria

Als ons bezoek weer naar huis is, willen we eigenlijk best graag voor anker maar de haven in Las Palmas kost zo weinig dat we het daarvoor niet hoeven te doen. De ankerbaai is ook niet echt idyllisch, het is lawaaiig en vrachtschepen zorgen regelmatig voor een deining. We willen ook graag weer verder maar zitten een beetje vast. Onze oude accu’s zijn niet zo goed meer, ze doen het nog wel maar we willen hier eigenlijk niet mee oversteken. Ze zijn professioneel gesloopt zegt Akko steeds! Vraag me niet hoe dat kan, maar Akko heeft er een theorie over. Hij heeft inmiddels een hele studie achter de rug over Lithium accu’s (LiFePo4) en die zijn besteld met redelijke levertijd. Maar door het Coronavirus ligt China plat en is de levering van de nieuwe accucellen nog erg onzeker.

Mogan!

We besteden nog wat aandacht aan het eiland en huren een auto samen met de bemanning van Puff en gaan weer op pad. Via het binnenland rijden we de Almond bloesem route door de bergen. Er heerst in de dorpjes sfeer, iedereen is gekleed in kledendracht en verkoopt handgemaakte producten en de lekkerste streek gerechten. We gaan met wijn, kaas, olijfolie en almond noten naar huis. Op elke hoek van straat wordt muziek gespeeld en gezongen, een jaarlijks terugkerend feest, waar we midden in terecht komen. Via Mogan rijden we langs de kust weer terug. Waar we in het havenstadje van Porto Mogan een drankje doen. Een mooi fleurig haventje, wel toeristisch maar het is uitnodigend om hier even te stoppen!

Puerto Mogan!

Zo word er ook nog een berg beklommen in El Risco. Het bordje geeft 2 km aan maar het voelt als 5 km. Als we in de verte een generator horen denken we dat het dorpje hier water vandaan haalt. Hoe dichter we de waterval naderen hoe harder het geluid. Het uitzicht word beperkt door een mannelijk fotomodel die hier met de hele crew een fotoshoot doen. We mogen helaas geen foto’s maken, nu viel de waterval ook wel tegen want met de generator creëren ze een groter spektakel. Er dartelt wel 15 man rond, waar is dat goed voor vraag ik me af maar als ik zie wat voor spullen ze allemaal hebben meegenomen die berg op, moet dat natuurlijk ook allemaal weer terug. Je moet er wat voor over hebben om dat parfumflesje goed op de foto te krijgen.

Wandelgebied in El Risco
De oude stad van Gran Canaria

Als we dan toch wat langer in haven liggen maken we daar maar goed gebruik van. De wasmachine gaat op 60 graden, 2 keer per dag douchen en de naaimachine komt op tafel. Landenvlaggetjes, lierenhoesjes, zonnetent, horren, stonden nog op het lijstje! Ook andere klusjes worden gedaan. Toilet uit elkaar en schoonmaken, het lampje in het toplicht vervangen voor een driekleuren ledlicht. Ook een dikkere stroomkabel naar de motor. Zo komen we de dagen wel door, tussendoor een beetje lezen, haken en huishoudelijke taken.

We gaan eindelijk verder na ruim 3 weken in Las Palmas, blijkbaar hadden we het nodig. We zijn beide best ziek geweest en Akko had het niet goed uitgeziekt want hij werd weer ziek. Daar was hij een week van onder de pannen. “Dat krijg je als je even terug naar Nederland gaat” Verder hebben we veel van het eiland gezien, bezoek uit Nederland en een heleboel klusjes afgevinkt.

Eén antwoord op “Gran Canaria deel 2”

  1. Tjonge dus jullie zijn best goed ziek geweest dat is niet zo fijn natuurlijk. Maar even rust en uitzieken is ook belangrijk om weer verder te kunnen varen. Prachtige foto’s zijn er weer gemaakt van een mooi eiland. Goede vaart verder samen.👍🏻⛵😊💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *