At Sea, Vliegende inktvisjes. Dag 1

12-03-2020 10.30UTC
Ahoi!
Waarom lach je vraag ik aan Akko. Om mij? Ja is zijn antwoord, als ik voor de zoveelste keer met mijn hoofd in een kastje hang omdat er wat tikt, moet ik eigenlijk ook wel om mezelf lachen. “Neurroot die ik ben” Slapen boven een klotsende watertank verdraag ik dan wel weer, maar een blikje dat bonkt of tikt houdt mij uit mijn slaap, terwijl er nog zoveel andere geluidjes zijn.

Klagen doen we verder niet want het is fantastisch zeilweer en we verbreken records. We zijn nu een etmaal onderweg en hebben nog steeds dezelfde zeilvoering. Die staat goed getrimd voor 145 graden windhoek uit bakboord. We hoeven er niks aan te doen. Het waait gemiddeld 15 knopen uit 45 graden tot 65 graden en we hebben een mooie constante snelheid van rond de 6.0 knopen. De zee is relatief vlak, zonder al teveel plooien en zorgt ervoor dat we een record afstand in 24 uren hebben afgelegd van 139 mijlen! Dat is 5.79 knopen gemiddeld. Met de slow start na vertrek om 10.30 op woensdag 11 maart hebben we veel goed gemaakt.

Voor het eerst hanteren we een wachtschema met bijbehorende taken en dat bevalt erg goed. De Scopoderm pleisters die we achter ons oor plakken doen hun werk en we voelen ons kiplekker. Warm eten doen we overdag en er staat een vegatarische macaroni op het menu die ik gisteren al had klaargemaakt en voor onbijt hebben we pannenkoeken!
Als ik de wacht van Akko overneem om 05:00, is het nog donker en hoor ik binnen het piepen van dolfijnen, Akko zegt je hebt het vast lekker gedroomd. Maar ze zijn er wel! Al moeten we goed kijken in de donkere zee, maar met een zaklamp op het water kun je ze goed zien. Ik denk dat ze niet alleen aan het spelen zijn, bij zonsopkomst liggen er 8 squid visjes verspreid over het dek, die hebben de dolfijnen vast doen laten schrikken. Er is er zelfs 1 in de kuip beland. Ze hadden geen schijn van kans.

Positie: 25-32.7N / 18-33W om 10.30 utc op 12 maart SOG: 6.5 Knopen COG: 212 Graden Wind: 16 kn uit 070 graden Baro: 1016 Weer: zonnig beetje mist in de lucht Nog te gaan: 579 NM

Eén antwoord op “At Sea, Vliegende inktvisjes. Dag 1”

  1. Ha Choctaw!
    zo leuk om jullie verhalen te lezen en zo herkenbaar, we blijven jullie volgen hoor, ook al zijn wij op de terugreis, we hopen de reis die jullie doen op een dag ook te doen, of in ieder geval stukjes ervan.
    Wij zijn op Porto Santo beland na een ruige tocht met veel water in de boot en wachten hier op het gemakje voor een weer gaatje richting het noorden, en dan maar hopen dat we het vasteland nog binnen komen met al dat corona nieuws…
    behouden vaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *