At Sea, Verstekeling aan boord. Dag 2

12 maart 2020 Dag 2
Dit keer geen inktvisjes aan boord maar een zwaluwtje. Akko merkte het beestje op in zijn nachtwacht. Het doet een paar pogingen om ergens lekker te gaan zitten. Het wordt de luwte achter de buiskap waar hij zijn pootjes om de zeerailing heeft geklemd en zijn hoofdje diep weg gedoken in zijn eigen donskraag. Wat doet een zwaluw hier nou midden op de oceaan vraag ik me af, we zijn wel 170NM van de kust af. We hebben nog steeds dezelfde zeilvoering met zo nu en dan een reef in het bezaanszeil. De zee is nog steeds aangenaam met 15 tot 20 knopen wind. Deze ochtend om 10 uur hebben we de aap eraf gehaald en is de zwaluw verdwenen.


We varen met 4 andere Nederlandse schepen op vanaf de Kanaren naar Sal. SV Pien, SV Ben nl en SV Blue Scarlet, deze zijn Dinsdag vertrokken, wij Woensdag en SV Wings zou op Donderdag vertrekken. Wij varen ongeveer 35 Nm meer west en het lijkt dat de andere 3 schepen minder wind hebben, we vinden dat we hier wel goed zitten. We komen steeds dichterbij en we zijn inmiddels zelfs binnen vhf bereik. Tegen de avond maken we met elkaar een praatje. Zo vreemd dat als ik buiten om mij heen kijken, zie ik alleen maar zee en toch varen er andere schepen om ons heen. SV Pien en wij hebben een SSB radio en elke avond heeft Akko om 20:00 een radio date met Toon van SV Pien. Zo houd je elkaar toch een beetje in de gaten en heb je iets om mee te spelen..
Akko vertelde dat we de 24st breedtegraad over zijn, Dit is de Kreeftskeerkring, volgens ons zijn we nu in de tropen. Overdag heb je geen zeilpak nodig maar in de nacht wordt alles klam en kil en dat voelt dan nog best fris.
Dolfijnen zien we vaak en veel, soms 2 twee keer per dag. Ook deze ochtend bij het krieken van de dag komen ze een kijkje nemen en geven een showtje weg als ik eerste rang zit voor op de preekstoel. Negeren kan je ze niet want het blijft fascinerend. Het is dringen bij de boegspriet iedereen wil die perfect boeggolf die Choctaw maakt, die ze gebruiken om te surfen. zo nu en dan willen ze niet wijken voor elkaar en komen ze in botsing met de waterstag. ik hoop dat ze er niets aan overhouden.
Record! 145NM dichterbij ons doel, dat is een gemiddelde snelheid van 6.04 kt

Positie: 23.16N / 19.31W om 10.30 utc op 13/3 SOG: 6.0 Knopen COG: 218 Graden Wind: 18 kn uit NO Baro: 1014 Weer: Zonnig, 25 graden beetje, zicht is redelijk goed maar het is een heel klein beetje mistig Nog te gaan: 433 NM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *