At Sea, Wachtsysteem Dag 3

vrijdag 13 maart
Dag 3
Voor het eerst maken we echt gebruik van een wachtschema. Voorheen deden we maar wat en wisten we niet altijd even goed wat we aan elkaar hadden. Nu kun je steeds weer terugvallen op je schema zodat we beiden gegarandeerd genoeg slaap krijgen. Ook onze taken voor de dag staan er in, dat maakt het overzichtelijk en de dag gaat sneller. We hanteren overdag 3 uur op en 3 uur af. In de nacht maken we shifts van 6 uur zodat je even goed kunt doorslapen. Dat lijkt lang maar met ideaal zeilweer, zoals nu, is dat prima te doen. Akko is een nachtmens en vind het niet vervelend om van 23:00 tot 05:00 wacht te hebben, ik val om 23:00 echt wel om en ik vind het niet erg om van 05 tot 11 mijn deel te doen. Tot nu toe werkt het goed en we ontstaat een ritme en regelmaat wat mij goed bevalt..


Douchen, koken, afwassen het moet gebeuren maar daar is ook alles mee gezegd. Elke taak is een opgave. De boot is voortdurend in beweging en jij dus ook, in bed lig je zelfs niet stil en is het lastig om in slaap te vallen. Elke handeling moet je over nadenken want binnen de kortste keren is het een ravage. In het kombuis hebben we nu antislip matjes, het is een goed hulpmiddel. Je kunt er niet genoeg van hebben aan boord.
“Bananen”, groene, gele en bruine fases maken ze door. Aan wal eet ik ze niet zo graag, maar nu verslind is ze en komen ze niet toe aan de bruine fase. Het is een makkelijke snack en vult ook nog eens goed. We merken dat we veel minder eten nu we op zee zijn. Het fruit en de groente moeten elke dag grondig ge├»nspecteerd worden op rotting en beestje. De sla is als eerste aan de beurt om opgegeten te worden, die vertoonde glibberig blaadjes en er woont een rups in. In mijn wacht, van 05 tot 11 uur, bak ik om de dag een brood en zet koffie als Akko om 11:00 wakker wordt en zijn wacht begint . Rond dit tijdstip, 8 uur, schrijf ik een stuk om jullie op de hoogte te houden. Dat valt soms niet mee want de kaartentafel is niet cardanisch en moet ik mezelf in positie zien te houden.
Dolfijnen en een grote schildpad gespot. En naast de dagelijkse portie squid die spontaan aan boord springt had de kajuitopbouw vannacht een frontale botsing met een vliegende vis, helaas is die ter plekke aan de verwondingen overleden, overal bloed en schubben.
Het is nog steeds erg mooi zeilweer, vandaag iets minder wind dan de vorige dagen, maar we gaan nog steeds continu tussen de 5 en 6 knopen. sv BEN NL en sv BLUE SCARLET hebben we op afstand naar de bestemming ingehaald, al hebben we ze nog niet Live gezien, Zij zijn bijna een dag eerder vertrokken dan wij. Met onze 40 jaar oude dame scheert ze met volle snelheid door het water. Wow wat zijn we trots op ons zelf maar ook op onze Choctaw. We zijn inmiddels over de helft van de 720 mijlen en het lijkt er op dat, als het weer zo blijft, we bijna 2 dagen eerder aankomen dan gepland.
Ohja, Tot op heden hebben we nog slechts 1 schip gezien. Zonder AIS, waarschijnlijk aan het vissen. De vrachtschepen varen dichter onder de kust, buiten ons zicht.


Nog even wat data:
Positie: 21 18 N / 20 24 W om 10.30 utc op 14/3 SOG: 5.4 Knopen COG: 200 Graden Wind: 14 kn uit NNN Baro: 1015 Weer: zonnig, licht bewolkt Nog te gaan: 302NM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *