Atl. Oversteek dag 14, Verstekeling deel 2

Ahoy!
Pingo begint het schip aardig te verkennen. Soms vliegt hij een rondje en landt dan behendig weer ergens aan boord. Ik geef hem een klein visje die was aangespoeld op het dek, dit karige ontbijtje valt wel in de smaak en Pingo gaat opzoek naar meer en maakt een rondje langs de gangboorden of er nog iets is aangespoeld. Niet veel later zien we hem met een vliegende vis scheef in zijn snavel, met veel moeite krijgt hij hem in de keel geschoven. Met nog een stuk staart uit zijn bek ziet hij er wel ongelukkig uit, de vis ging er helaas toch weer uit, waarschijnlijk lag deze al een poosje op het dek te drogen. De restanten komt Akko tegen tussen een paar landvasten als hij ook een rondje dek doet om de boel te inspecteren. Pingo heeft honger en hij wil een upgrade, hij heeft besloten om intrek te nemen bij ons op de kuipvloer precies achter het stuurwiel, het moet niet gekker worden “kapitein Pingo”. Bang is hij niet, eerder brutaal, dat zal wel door de honger komen, zo nu en dan steekt hij zijn kopje door de kajuitingang nieuwsgierig om zich heen kijkend. Samen zitten we gezellig met zin drieën  in de kuip, Akko is minder blij want Pingo schijt van zich af en op die plek staan wij bij een gijp manoeuvre, kapitein langpoot staat aardig in de weg. Pingo blijft de hele nacht in de kuip staan, helaas is het een dag-matroos dus hij mag nog geen verantwoordelijke taken overnemen. De volgende ochtend halen we de vissen van het dek en houd ik hem de lekkernijen voor z’n neus die er soepel inglijden net als zoute haring. Pingo heeft niets te klagen, het eten wordt hem toegeworpen en zijn verblijf wordt schoongemaakt. Wat kunnen die beesten kakken!

Situatie op het moment van verzenden van dit bericht: 17-11-2020, 17.00UTC Locatie: 07*14’N / 047*23’W Koers: 217 graden Snelheid: 6kn Nog te gaan: 478 Zeemijlen tot de Bolton bij Paramaribo Weer: Zonnig, wolken in de verte, het gat van Elburg blijft ons volgen, 1008mb Wind: 21Kn Watertemp: 29C !!!!!!!!!!!!

Eén antwoord op “Atl. Oversteek dag 14, Verstekeling deel 2”

 1. Mogge,
  Die Pingo gaat niet meer weg bij jullie je kunt hem trainen voor aas vis te vangen .Wel een leuk huisdier zo,n schijtreiger.
  Jullie gaat lekker 4 dagen te gaan denk ik.
  vraag : hoe gaat het met de antislip zijn er al slijtplekken ?
  Laden van de accu’s gaat goed volgens mij.

  nieuws : de wboot ligt bij de makelaar euro 135000 waarschijnlijk nog voor minder. heb er ooit een ton voor geboden.
  nou maak er nog mooie mijlen van met pingo gr paps &mams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *