Atl. Oversteek dag 13, Verstekeling

Ahoi,
Na een paar half mislukte pogingen, landt er een kleine witte reiger op het voordek. We noemen hem Pingo! Waarschijnlijk is hij net zo verrast door de tropische golf als wij en nu verdwaald. Gelukkig hadden wij weinig hinder van de tropische golf behalve dat er nu geen wind meer is, bijna onbewolkt en heet. De motor staat helaas aan om ons nog een duwtje in de goede richting te geven. Pingo deint en slingert mee met de bewegingen van het schip op het voordek maar is niet op z’n gemak wanneer we na bijna 6 uurtjes de motor uitschakelen en het voorzeil weer uitrollen. Pingo vliegt er vandoor, waar moet dat beestje nu helemaal heen dan? We hebben wel wat met hem te doen, maar hij heeft blijkbaar ook geen beter idee en zet na een rondje vliegen gewoon weer koers op ons af, er is nergens een andere landingsplek te vinden. Na twee mislukte landingspogingen heeft hij na de derde poging uiteindelijk intrek genomen in onze bijboot, hij klemt zijn lange tenen strak om de steel van de bezem die erin ligt en zit lekker in de schaduw van het zonnepaneel. Ik geef hem een visje dat op het dek was aangespoeld, het brood dat ik op het dek had neergelegd vond meneer blijkbaar niks, hij is al meteen arrogant, denkt zeker dat het hier volpension is.
De wolken zijn vandaag indrukwekkend, verschillende lagen lang gerekte of hele grote witte bollen met daaronder donkere wolkjes met op de achtergrond een heldere blauwe hemel.

Akko heeft de laatste dagen steeds meer moeite met het versturen van zijn berichten via de SSB radio, o.a. dit verslagje versturen we op die manier naar onze website. Er is 1 station dat erg goed ontvangst heeft welke Akko vaak gebruikt, maar helaas heeft de operator van dat station een bericht gestuurd dat Akko nog maar 30 minuten per dag toegang krijgt tot dat station. Het vervelende is nu dus dat het vesturen soms erg lang kan duren, en dan is 30 minute per dag echt niet genoeg om de nodige weerinformatie binnen te halen zoals Akko dat gewend is. Dus er moet gekapt worden in de info en het email verkeer. De stations die veel dichterbij liggen geven helaas geen antwoord op de verbindingsverzoeken.
Het kan dus zijn dat er minder vaak een positie-verslag wordt verstuurd of misschien is het verslag van de dag een dag vertraagd.
Anyway, we schieten best weer lekker op, na de 6 uren op de motor pikte de wind weer lekker op tot wel 20 knopen en we varen nu ook nog eens direct op ons doel af.


Situatie op het moment van verzenden van dit bericht: 16-11-2020, 15.00UTC Locatie: 08*11’N / 045*20’W Koers: 260 graden Snelheid: 6.7KN Nog te gaan: 601 Zeemijlen tot de Bolton bij Paramaribo Weer: Licht bewolkt, sterke zon, 1011mb, vet veel golven Wind: 20 tot 30Kn uit het oosten Watertemp: 28.8C

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *