Ons bijna vertrek naar Engeland!

Nu begint het dan toch echt te kriebelen. Nederland is voor ons bekend water en minder spannend, daarom hebben we heerlijk kunnen wennen en genieten van ons nieuwe thuis!

Vele gezellige bezoekjes van vrienden aan boord en nieuwe mensen leren kennen hoort daar ook bij. De dag loopt zomaar in eens anders dan verwacht en maakt het extra leuk. Ons bezoek aan Amsterdam is daar een voorbeeld van. Jurre en Suuz, ook vertrekkers, wilden we graag even opzoeken, we hadden elkaar voor het eerst ontmoet bij de EHAB cursus. We knopen ons schip vast aan dezelfde steiger waar zij ook liggen. We roepen een paar keer en kloppen op de romp en ja hoor uit de verte hoor ik een stem. Suuz die op haar kop in de bilge lag en met zwarte vegen op armen en gezicht haar hoofd boven het luik uitsteekt “Hoi”, zo herkenbaar! Niet veel later zitten we bij ons aan boord met een biertje en een stukje kaas. Omdat wij ook nieuwsgierig zijn naar hun schip gaat de borrel verder op “Yndeleau” Al gauw gaat het over logistieke zaken want zij gaan naar Makkum met hun schip en wij hebben een zeil dat naar Grou moet. Ze willen graag hun auto in Makkum hebben, dus wij brengen de auto naar Makkum via de supermarkt zeilmaker en nog 2 tussenstops. Een auto is dan ook wel erg fijn! En zo ontstaan er nieuwe vriendschappen binnen een paar uur. We hopen ze onderweg nog weer vaak tegen te komen, misschien gaan we zelfs samen nog wat kitesessies beleven.

S’avonds eten we met z’n allen macaroni nadat ook onze goede vrienden Hendri en Rivka ook aan boord zijn gestapt.

Macaroni met Smack!

Vandaag 1 Juli, we liggen in Durgerdam en varen om 14:00 uit richting IJmuiden om daarna direct met het juiste tij door te varen naar Scheveningen, dat wordt een latertje. Voor vertrek maak ik nog even gebruik van de wasmachine en droger en maken de boot gereed voor een stukje Noordzee, reddingsvesten, lifelines, alles vast zetten binnen en buiten!

Dinsdagavond 2 juli schepen mijn ouders in om mee te varen naar Engeland. Ook zal er nog familie langs komen om ons gedag te zeggen. Want 3 juli rond 11:00 zullen wij de trossen los gooien en Nederland dan toch verlaten.

6 antwoorden op “Ons bijna vertrek naar Engeland!”

  1. Wij wensen jullie een fijne tocht naar Scheveningen ( mijn geboorte plaats ) en wensen verder een goede overtocht. Behouden vaart en volgen jullie op jullie mooie reis. Groetjes Carla & Jan.

  2. Wat een gezelligheid! Een behouden vaart naar Engeland en zorg goed voor elkaar! Dikke knuffel van ons

  3. Op zout! Mooi. Wens jullie een behouden vaart naar Engeland. Wij maken eind volgende week de oversteek IJmuiden -Lowestoft. Jullie begin van mooie avonturen. Het ga jullie goed. Leuk om jullie te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *