Van Lemmer naar Stavoren!

Na 2 nachten Lemmer liggen we aan lager wal en staat er inmiddels een stevige bries. We worden hard tegen de steiger gedrukt waardoor onze fenders zo plat zijn dat ik ze bijna niet meer zie. Het wordt tijd om te gaan, maar hoe komen we hier vandaan? Drie maal is scheepsrecht! Toen de wind even wat minder was zagen we onze kans en waren we, zonder schade, vrij en voeren de baai uit.

Met een bakstag wind koersen we met slechts de grote kluiver op Stavoren af. De wind neemt toe met uitschieters tot wel 30 knopen, op alleen de fok lopen we soms harder dan 7 knopen. De borden en kopjes vliegen door de kajuit! Een vastzet-systeempje staat inderdaad nog op onze klussenlijstje voor aankomend weekend. Ondanks dat er een ravage is in de kajuit is onze Choctaw helemaal in haar element!

Aangekomen in Heeg krijgen we een beste bui over ons heen, net wanneer we een veilig plekje zoeken om aan te meren. We gooien even snel een lijn op het uiteinde van een steiger om de bui af te wachten. We liggen niet ideaal maar omdat het weer steeds slechter wordt zit er niets anders op de bui uit te zitten. De haven wordt voor je gevoel opeens heel krap als er een bui over komt.

Inmiddels 40 knopen wind!

De boxen zijn te krap voor ons. Op aanwijzing van de havenmeester kunnen we binnen de palen langs de wal liggen. We hebben na het bestuderen van de weersverwachting lijnen uitgelegd naar de palen om vrij van de kade te blijven, in de nacht weten we of we het goed hebben gedaan.

Choctaw geeft ons elke dag meer vertrouwen en het wordt steeds meer ons thuis. Natuurlijk zijn er verbeter puntjes maar daar kom je alleen maar achter als je met haar gaat varen.
De eerste 100 mijlen zijn bijgeschreven op ons Log en het voelt fantastische!

De bemanning is tevreden!

2 antwoorden op “Van Lemmer naar Stavoren!”

  1. Jullie krijgen ook een aardige doop aan het begin van je reis met zoveel wind en regen. Maar ik zie blijde en tevreden gezichten van jullie.😘 .Wat een mooi verslag schrijf je Liza mooi om al jullie belevingen te lezen. Hopelijk krijg je geen schade aan de boot. En in Heeg zijn we ook vaak geweest maar met mooi weer. Succes met alle weersomstandigheden we duimen dat het minder wordt👍🏻. Groetjes Corina en Wim 😊

  2. Errug leuk hoor, om jullie zo te volgen. Heerlijk om met zulke kleine overzichtelijke stapjes te beginnen, lijkt me. En zo thuis te raken met jullie mooie schip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *