Wonen op een zeilboot!

Daar zag ik best wel tegen op kan ik je verklappen. We hebben het dan ook tot op het laatste moment uitgesteld. Tot ik een week voor ons vertrek de bank en het bed had verkocht en we geen excuus meer hadden om toch nog in het huis te slapen. We zijn nu 3 weken verder en we genieten vol op! Ik sta versteld hoe snel het went om te leven op best een kleine oppervlak, tot nu toe missen we ons huis niet.

Hoorn, voor anker in de havenkom!

Er is al een bepaalde routine aan boord. s’Ochtends worden we wakker meestal achter ons anker en beginnen we met een kopje thee. Boterham met hagelslag is favoriet! Een bakkie koffie en dan een klusje oppakken waar we dan op dat moment zin in hebben. Vooral tot rust komen en genieten van de omgeving om je heen en de dag is al weer om. Tot nu toe halen we aan het einde van de middag het anker op en varen we naar onze volgende bestemming.

Gisteren waren we in Hoorn en hebben we ons huis voor het eerst alleen achtergelaten aan haar anker. Dat is best spannend, het was erg modderig en dan hoop je dat het anker diep genoeg in de blubber zinkt. Met MYOTT, ons bijbootje, varen we Hoorn in door de grachtjes. Verder op stonden Gerard en Lyda ons al op de wachten om ons heerlijk te trakteren op een etentje bij de Griek! Voordat het donker wordt varen we terug en ligt ons huis nog steeds op dezelfde plek!

Het is mooi weer! Tijd om een wasje te doen want binnen drogen is eigenlijk geen optie. Ik vul de emmer met water en voeg mijn zelfgemaakte wasmiddel toe, doe er een deksel op en laat het lekker schommelen als we richting Monnickendam varen. Het is maar 2 uurtjes varen met alleen de grote kluiver en een bijna voor de winds rak halen we 6 knopen. Ideale koers om een wasje te laten walsen.

“Chinese laundry”

De volgende ochtend spoel ik de was uit en hang het lekker te drogen. We liggen in een box omdat we op visite zijn bij Bas en maak dan meteen maar gebruik van een lekkere douche op de wal en neem even de tijd om mijn haar eens goed te wassen. Ook de watertanks worden gevuld en we liggen ook nog eens gesponsord door Bas Loovens!

Het opvouwen van de was doe ik met de opvouw techniek van Marie Kondo dit vind ik zelf erg fijn aan boord, Alles is opgevouwen als een pakketje en valt niet zomaar uit elkaar. Vooral als je net dat ene shirtje aan wilt die helemaal onderop ligt. Het is mooi compact en goed stapelbaar! Ons bed is vrij hoog en de ideale plek om de was op te vouwen.

Tegen de avond verlaten we Monnickendam en varen we met een zacht briesje naar Blocq van Kuffeler. Een mooi foto momentje van het paard van Marken en niet veel later zien we de zon weer langzaam onder gaan.

We liggen aan de werksteiger en deze grote jongen vertrok vanmorgen om 4:30, helemaal niks van gemerkt! Want we werden gewekt door goede vriend Sidney hij gaat vandaag met Akko een nieuwe ketel plaatsen in Almere. Dat moet ook nog even voor dat we uit Nederland weg varen.

Categorie├źnBlog

2 antwoorden op “Wonen op een zeilboot!”

  1. We vonden het heel gezellig om nog een keer met jullie te “Grieken” en herinneringen op te halen en uitgebreid jullie plannen te horen!
    Alle goeds en we gaan jullie missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *