Klussen in Nes!

We komen langzaam op gang. Fijn om nog even te profiteren van alle luxe, een douche, bed, wasmachine en een schoonmoeder die voor heerlijk avondeten zorgt!
Familieleden komen nog even gezellig langs voor een bakje koffie of we werden getrakteerd op een heerlijk avondmaal!

Rijst met kerriesaus, drumsticks en een witlof salade. Met een heerlijk wijntje erbij!

Na dat we onze klussenlijst hebben doorgenomen en taken hebben verdeeld gaan we aan de gang. Er zijn heel veel klusjes die ook onderweg kunnen dus we hebben prioriteit aan klussen gegeven die we nu aan pakken. Akko neemt het motoronderhoud op zich en talloze andere klusjes, ik houd mij bezig met plamuren, schuren, verven, kitten en voor andere klussen waar je soms 4 handen voor nodig hebt. Buurman Henk en Auke zorgen ervoor dat onze zwart-watertank wordt ingekort, die vonden we namelijk veel te groot. We hebben nu meer armslag onder de vloer. Ons kachelsysteem bestaat uit 2 radiatoren en een radiator met ventilator die het perfect doen. Een 2de luchtunit die in de bank zat vonden we overbodig en maakt plaats voor proviand.

De motor krijgt ook grondig aandacht. De impeller, filters voor smeer en gasolie vervangen horen er standaard bij maar Akko heeft nu ook de brandstof-opvoer-pomp vervangen en de kleppen opnieuw gesteld. De motor draait weer als een zonnetje!

Onze nieuwe zeilen komen uit HongKong er zijn wat opmerkingen over een paar kleine details, maar verder zijn we best tevreden. De zeilmaker in Grou heeft er voor ons een paar extra reef-ogen in geslagen omdat ze die vergeten waren in Hongkong. Nu kunnen we ook ons reef systeem op orde maken en voorzien van nieuwe lijnen.

Ons rondslingerend servies is opgelost. De plankjes zitten in de verf en zitten nu vast. Het vangnet is opgespannen met elastiek .

Na een week in Nes te hebben gelegen met van alle gemakken voorzien, vertrekken we met champagne en verlaten we het thuisfront.

Ondergaande zon op het Sneekermeer!

Vorig jaar hebben we een nieuwe schroefas laten maken en zelf gemonteerd. Al snel bleek dat er een kleine afwijking in de schroefas te zitten, dachten we. Door advies in te winnen en rond te vragen dachten ze dat het aan de schroefas lag. Een afspraak met Bakker IJlst was gemaakt. Na het aanhoren van ons verhaal zei hij: “Ik kom eerste wel even aan boord voordat jullie de wal op gaan want ik denk niet dat het de schroefas is”. Het duurde even voor hij en Akko het euvel hadden gevonden, je kon het ook niet verzinnen, maar de spie die in de spiebaan zit tussen de as en de flex-koppeling was te hoog waardoor deze niet meer kon centreren. Na deze ontdekking is de keerkoppeling voor een deel gedemonteerd om de olie-keerring te vervangen wegens lekkage.

We zijn wel even op de kant geweest om het onderwater schip te inspecteren en schoon te maken. Akko heeft de spoed van de schroefbladen iets bijgesteld zo dat we nu meer toeren kunnen maken en meer vermogen in de vooruit krijgen. Ook dat kunnen we afstrepen van ons lijstje en kunnen onze reis voortzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *